големина sandblasting медиуми на пазарот се очекува да достигне 441,9 милиони долари до 2023 година

2016/08/15

Sandblasting големина медиумски пазар се очекува да се зголеми на 6,5% CAGR од 2016 до 2023 година глобалната големина sandblasting медиумски пазар, во однос волумен, е поставена да се зголеми за само под 6% CAGR. САД sandblasting големина медиумски пазар е да ја надмине 96 милиони долари до 2023 година
роботски системи детонација се повеќе се донесени со цел да се зголеми обемот на sandblasting големина медиумски пазар во областите каде што потребите на контрола на квалитет не се доволни со стандардизирани решенија за автоматизација. Индустрии, вклучувајќи воздушната, автомобилската индустрија, медицинска и потрошувачка електроника се направи употреба на опремата за неколку апликации, вклучувајќи отстранување материјал, ослободување од стрес, чистење мувла, површина подготовка, отстранување на слој и шут peening.
Опции понудени како серво контролирани ротациони Позиционер, автоматски медиумите контрола на проток, автоматска контрола на експлозијата притисок, ротирачки способности копје, собирање на сопствени податоци, генерирање на извештаи, автоматско опоравување е веројатно да се вози на побарувачката. САД sandblasting големина медиумски пазар се предвидува дека ќе надмине 96 милиони долари до 2023 година
Sandblasting медиумски пазар апликации вклучуваат употреба на абразиви за да се намали, roughen, мазна, чиста или лак површини, или да се отстрани материјал да се измени површината димензии или форми. Покрај тоа, овие абразивни честички се користат во обложени и врзани форми за неколку апликации вклучувајќи полирање, сечење, површина по завршувањето и мелење. Индустрии, како што се градежништвото, автомобилската, воздушната и индустриски се главните области на крајното користење.

Клучните согледувања од извештајот вклучуваат:

  • Алуминиум оксид абразивни пробивања пазарот изнесува повеќе од 10% од уделот на индустријата во 2015 година и се предвидува да се зголеми на 7,2% CAGR од 2016 до 2023. Тоа е најпосакувана за специјализирани апликации во кои се бара конкретна завршна површина што го оправдува дополнителни трошоци.
  • Челик шут ронки и се очекува да се добие значителен удел индустрија 2016-2023 се должи на широка употреба во чистење на сектор за отстранување на скала мелница експлозијата, и боја и 'рѓа од метални површини.
  • Силика sandblasting медиуми удел на пазарот доминираа глобалната потрошувачка во 2015 година Ова барање потекнува главно од Азија Пацифик, кога материјалот наоѓа широка употреба поради отсуство на прописи слични на оние кои се гледаат во клучните европски земји, како и пониска цена во споредба со алтернативни материјали.
  • Азија Пацифик sandblasting медиуми удел на пазарот беше повеќе од 45% во 2015 година секторот значаен трајни добра и расте инфраструктурни трошоци е поволна за регионот.

Испратете ја вашата порака:

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете дрво


Време на мислењето: Aug-15-2016
Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете дрво

WhatsApp Online Chat !